All productsKorg Pa2X Pro/Pa800Korg Pa3X/Pa900Korg Pa4XKorg Pa4X/Pa1000Korg Pa600Korg Pa700/Pa600Korg Pa800Korg Pa900

Dynamix Styles LIVE

Dynamix Styles Live is a new package of universal styles for Southeast Europe, intended for Korg Pa, Yamaha Tyros and Audy Ketron arrangers! Unlike the previous three style packages that only had sampled drums, Dynamix Styles Live are audio-looped acoustic drums which include Live Bass Guitar i Contra Guitar, specially sampled for superior interpretation!

Dynamix Styles LIVE for each style has only one program with a drum audio-loop! Original Sounds option is not enabled and all changes to the style work directly from the Style Play mode, it is not necessary to enter the Style Editor!

Traditionally, slowing down audio loops is problematic, this is not the case with Dynamix Styles Live. Each style in the Dynamix Styles Live package can be slowed down to 35 BPM or sped up to 240 BPM which puts these styles in the same class as simple MIDI styles with respect to usability. Dynamix Styles Live audio loops’ acoustic drums have been professionally produced ensuring you can hear the drum’s natural sound without the typical noise, drone, noise at high frequencies or the complete absence of low end associated with most home made audio loops. Dynamix Styles Live maintain the pure studio recorded drum sound which have been technically corrected and adjusted to use with arrangers!

The percussion audio loops are all packaged into a single program with up to 8 different audio loops (Darbuka, Bongos and other percussion instruments). These programs are only 1.2 MB! Dynamix Styles Live in each style has a Chord Variation of chords containing a 7th, so the music greatly different if the player presses a 7th, then bass guitars, and contra guitar is playing a completely different way and create a completely new groove that provides the player the possibility of real-time arranging a same style in many ways. This versatility achieves the most realistic possible interpretations when playing arrangers which can often be very linear and boring!

One of the best features of Dynamix Styles LIVE is that the whole package with 12 styles, top-quality Live Bass i Contra guitar is less than 50 MB for a Pa3X. Also, each style can be imported separately allowing each player to choose their particular configuration of styles based on their preferences and based on the instrument they use.


Dynamix Styles LIVEFor multiple product discount, please contact us at info@dynamix-audio.com

20 thoughts on “Dynamix Styles LIVE

  1. Pozdrav . Molio bih vas ako je moguce posto sam ja kod vas kupio posteno original set dinamiks najnoviji za korg pa3 a nedavno sam ga prodao i uzeo ketrona audija5 da li bi mogao dobiti set za ovu klavijaturu naravno i set za vokalist i harmonike koje je ste mi poslali a platio sam vam 100e putem uplate post netom . Moji podatci su Mujezinovic Semir Prijepolje.Unapred zahvalan.

   1. Zaboravio sam da naglasim da vas set koriste svi najveci muzicari i ovde kod nas i u drugim nama susednim drzavama i da je okosnica mnogih drugih setova. Sve najbolje o vama i moje iskrene preporuke.Evo ja se jos i dalje zelim snadbeti ovim setom pa cak i za drugu klavijaturu jer smatram da je vrhunski i da nema boljeg. Jos jednom veliki pozdrav.

  1. Naravno, zašto ne bi bila ista kao i na Pa3X, u pitanju su isti semplovi.
   Razlika je u količini layer-a i multisemplova, pa u verziji za Pa2X Pro nedostaju donja dva Piano i Pianissimo layera, koja su ovde simulirana uz pomoć filtera.
   Zvuk u 90% sviranja ostaje isti, jer se koriste gornji layer-i koji su identični.

 1. Pozdrav, ritmovi mi se veoma dopadaju, ali mi pomalo smeta ta krash cinela koja se javlja posle svakog cetvrtog takta. Mislim da u toku pevanja moze da bude pomalo “zamorna”. Pretpostavljam da ima dobar razlog zasto se tako radi ritam, pa bih Vas molio da mi objasnite.

  1. Crash činela je tu prvenstveno zbog samog početka audio loop-a, dakle kad počinjete pesmu uobičajeno je pravilo da to bude sa crash činelom, tako je bar u 90% svetske muzike. Podjednako je bitno da se naglasi početak nove deonice nakon prelaza, to je po nekom nepisanom pravilu obavezno.
   Osim toga poželjno je da se deonice i segmenti odvoje crash činelom, da bi se jasnije raspoznavali, da bi se odvojile celine, strofe, refreni i njihovi delovi, pitanje je samo da li posle četvrtog ili osmog takta, ali je takođe veoma česta pojava svugde u svetu.
   Audio loop bubnja koji se vrti je u trajanju od 4 takta pa je to zbog toga, ali svejedno crash činela neće smetati pevanju, osim ako nije previše jaka, učestala ili se svira na neadekvatnom mestu. U ovom slučaju svaka 4 takta se može sagledati kao logičan sled u većini pesama ya koje se ovi stilovi koriste.

   Svakako, kao i većina stvari u muzici i ovo je podložno ukusima i ličnim afinitetima, pa se može ta činela izbaciti, ili loop bubnja produžiti na 8 taktova gde će crash doći samo na početku deonice posle prelaza i nakon celine od 8 taktova.
   kako smo mi autori ovog paketa stilova, mi smo ga napravili po našem ukusu i onako kako mi smatramo da treba, što svakako ne znači da se korisnici ne mogu malo poigrati i srediti pojedine stvari po sopstvenom nahođenju.

 2. Koristim,dynamix style 2,i sve pohvale kako za ritmove tako i za boje.sviram na pa 800 i sad mi je set tezak 58mb.Nabavio sam DMX style live,te malo ocistio svoj set i ubacio par ritmova iz LIVE seta.sad mi je PCM tezak 61mb,a na sempling infu pokaziva jos 33 sek. free.Zanima me dali je to previse za pa 800,i ima li neka granica do koje se smije ici(mislim na RAM memoriju).Zao mi je da ne mogu sad koristiti i LIVE DMX,bar do nabavke pa2 ili 3.
  Lijep pozdrav DMX team-u!!!!!!

  1. Kada je reč o Pa800 ne sme se ništa garantovati, jer je ta klavijatura pokazala neke nedostatke za koje i danas ne znamo zašto se događaju.
   Inače, količina upotrebljene memorije ne bi ni u kom slučaju smela prouzrokovati probleme koji su se javljali, ali opet ponavljam, ništa se ne sme tvrditi kad je Pa800 u pitanju.

  2. Sve je ok i solidno zvuci, dobro, ima malo visokih rezonanci dobosa u nekim prelazima, ali u sustini je dobar, ali opet ‘tezak’, mislim da nije bilo potrebno toliko layer-a za bubnjarske semplove (time ste se bas dokazali u umesnosti i kvalitetu izrade semplova samim tim i style-ova ;)) … a i u prelazu u manual bas mod, bas je semplovan za oktavu nize nego sto su inace fabricki pravljeni. :/ Pozdrav

   1. Moglo je da se u uštedi tu i tamo, ali sve se može i naknadno olakšati, na taj način se u startu dobija obiman materijal koji svako po sebi može da smanji. Bilo bi loše da je suprotno.
    Oktava basa se može lako pomeriti u samom programu, to nam je promaklo, nismo uključivali Manuel Bass, malo je i logično, ipak je to aranžer.

 3. prvo, da Vas pohvalim, dok nije dynamix poceo praviti ritmove, ovi aranzeri su bili prava sinteticka igracka… imam live , ali ga kombinujem i sa postavkama starijih verzija dynamixa, jer ima par ritmova koji su mi kao namjenski za par pjesama.. posto nikad nisam baratao oko postavki vezano za ritmove, vec sam samo vjezbao solaze, primjetio sam da mi na razglasu doboš na ritmovima ima visoku rezonancu, a pogotovo u prelazu ili na 3 taktu na nekom od ritmova, pa bih Vas pitao da li se moze smanjiti doboš i kako? klavijatura je pa800…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*